1.  Ranskassa mikään ei toimi.

Ensimmäiseksi ei välttämättä tulisi mieleen, että
- jotta saisi pankkitilin, täytyy pankkiin toimittaa KAKSI henkilötodistusta, opiskelutodistus, vuokranantajan KAKSI henkilötodistusta, kirjallinen todistus siitä että asuu siellä missä väittää asuvansa ja sähkösopimus.
- jotta saisi matkortin, täytyy metroaseman info-tiskiltä hakea kirjekuori, jonka sisällä on hakemus, joka pitää täyttää mustalla kynällä ja lähettää osoitteeseen ja laittaa mukaan sekki. Ja kirje palautetaan osoitteesta ilman matkakorttia, koska ei ole laittanut kirjeen mukaan todistuksia, joista missään ei sanota. 
- jotta löytäisi tietoa asioista, täytyy käydä laitoksen internet-sivuilla, joka on päivitetty viimeksi kolme vuotta sitten; mennä juttelemaan koordinaattorin kanssa, joka ohjaa juttelemaan seuraavan koordinaattorin kanssa joka ohjaa juttelemaan edellisen koordinaattorin kanssa; hakea lohdutusta muilta opiskelijoilta jotka pähkäilevät itse juuri samaa asiaa. Ja lopulta, mennä kauppaan ostamaan euron punkkupullo.

2. Ranskassa kaikki toimii sattuman varassa

Luento voi olla maanantaina klo 12 niin kuin lukujärjestyksessä sanotaan. Tai sitten, se on siirretty perjantaihin klo 17-19. Tai sitten se on peruttu.
Metro voi tulla minuutin kuluttua kuten aikataulussa sanotaan tai sitten viiden minuutin päästä. Tai sitten se on mennyt.

3. Ranskassa mikä vain on mahdollista

Voi kiinnittää talon julkisivuun lapun, jossa lukee: "Hei, minä olen suomalainen ja haluaisin ranskalaisen ystävän." Ja vähän ajan päästä tulee vastaus: "Hei, minä olen ranskalainen ja voin olla sinun ystäväsi."